Yllä käyttämäni lainaus koskee vuotta 2010.
Tässä tilastokeskuksen tilastoa vuodelta 2013: http://www.stat.fi/til/vato/2013/vat...au_006_fi.html
Viimeksi muokannut: Patukka; 19.02.2015 klo 22:21.
tänään kyselin -07 xx:n vakuutuksia, jos koko kesäksi laittaisi, nousua vuodesta -07 olis reilut 200e. eli noin 25% 7 vuodessa. liikenne ja kasko.
'07 XX, '09 GSA, '18 Monkey, '91 5900GLX, '19 900ACE Commander, '89 W124, '98 LN170 ja '07 S211
onhan se komia pyörä, mutta kuka sen viittis pestä...
6 x SS1000, 2 x SS1600K ja XXironbutt 2011 (SS1000)
"Tilasto-vale-emävale..... ja miten kukakin missä ja miten asiaa käyttää hyväkseen.
Tiivistäen.... HERÄTKÄÄ!
Ei haittaa, vaikka "koomalampaatkin" heräisivät.
Pahimmat yksilöt tässä lajissa kannattaisi yleisen ja yhteisen edun nimissä
vaikka sponssata "SM-leireille" toteuttamaan itseään.
Racin`with the wind....
Freedom !
That`s what it all about.
Life is a Bitch... but god, i love how she Rock me.
http://www.youtube.com/watch?v=_7VsoxT_FUY
^Ongelma niiden pahimpien yksilöiden kursseille tai leireille saamisessa on se, että ne on jo mielestään vähintään Rossin veroisia kuskeja eivätkä tartte mitään "ratahomostelua" kun kadulla on niin paljon siistimpi vetää.
Superbike #7
Yritä nyt tajuta. Tässä ei ole yhtään mitään draamaa, vaikka kuinka kalastelisi. Analogia alkoholin kanssa toimii, koska aivan yhtä selkeää kuin promilleraja, on kilpailu tai siihen liittyvä harjoittelu. Se joko on tai ei ole. 1 tai 0.
Ja tuo lopun lässytys liikennesäännöistä ja muusta tauhkasta, voi hohhoijaa. Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen on myös tekijä, joka oikeuttaa korvauksen alentamiseen tai poistamiseen. Joten ihan turhaan maalailet piruja seinille. Ne on jo siellä.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
* Suzuki Katana * KTM 690 Enduro * Kawasaki ZX-8R * CFMOTO 450MT * Honda Fireblade * MV Agusta Brutale 910S *
Jos ajaa kolarin voidaan korvaussummaa alentaa, koska kolarin ajaminen on laissa kiellettyä. Lisäksi voi saada syytteen liikenteen vaarantamisesta. Kyllä jämpti on niin.
Niin sitä juuri pitää nyt selvittää, että kuka sanoi minulle ja mitä, että sain sellaisen käsityksen, minkä sanoin käsityksenäni.
Mitäpä tätä vääntämään, täältä voi lukea koko lakiehdotuksen perusteluineen: http://www.stm.fi/c/document_library...DLFE-33106.pdf. Ehdotus liikennevakuutuslaiksi alkaa sivulta 125, ja erityisesti sen 8§ ja 41§ ovat tämän asian kannalta ne mielenkiintoisimmat. Lausuntokierroshan päättyy 25.2.2015 ja sen jälkeen kuullaan mahdollisista muutosesityksistä. Kuinka niitä tullaan tulkitsemaan ja pysyykö sanamuoto tällaisena lopullisessa laissa jää nähtäväksi. Yleisesti ottaen laki ei kuitenkaan näyttäisi tuovan kovin suuria muutoksia nykykäytäntöön.
Kumma juttu. Pari viestiä sitten olit eri mieltä.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
* Suzuki Katana * KTM 690 Enduro * Kawasaki ZX-8R * CFMOTO 450MT * Honda Fireblade * MV Agusta Brutale 910S *
Jos tarkoitat tätä.
Kysymys on lain tulkinnasta ( 41§ ) ja olen edelleen sitä mieltä että ko. lainkohtaa on mahdollista tulkita näinkin. Tulkitaanko, se on kokonaan eri juttu. Siitä kuitenkin olen täysin varma että vakuutusyhtiöt käyttävät hyväkseeen kaikki mahdollisuudet päästä korvausvastuusta ja tämä lainkohta antaa siihen hyvän mahdollisuuden. Uskon että lopullinen tulkinta haetaan aikanaan KKO:sta.Nopeasti ajateluna tuossa lakiluonnoksessa määräävänä on se onko liikennesääntöjä - mm. nopeusrajoituksia Suomessa max. 120 km/t - noudatettu tai onko niitä ylipäätään ollut tarkoituskaan noudattaa ja toisaalta ympäristö jossa ajetaaan ts. jonkinmoinen rata. Tulkinnan varaa on eikä ennen lopullista lakiesitystä voi kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä tehdä. Seurataan tilannetta.
Se kuitenkin on selvää että ko. pykälä rajaa kaiken kilpailutoiminnan ja siihen liittyvän harjoittelun - jos niissä ei noudateta liikennesääntöjä - pois liikennevakuutuksen korvauspiiristä.
Lisäys.
Tämähän koskee siis kuljettajaa, ulkopuolisille aiheutetut vahingot korvataan liikennevakuutuksesta, siksi se on näissäkin tapauksissa pakollinen. 41§ perustelut löytyvät sivulta 80.
Viimeksi muokannut: Patukka; 20.02.2015 klo 12:12.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
* Suzuki Katana * KTM 690 Enduro * Kawasaki ZX-8R * CFMOTO 450MT * Honda Fireblade * MV Agusta Brutale 910S *
Tässähän tämä kanta tulee selkeästi esille:
Suomessa ainoa moottorirata joka edes teoriassa täyttää nämä vaatimukset on Ahvenisto. Eikä sekään täytä.Lainkohdan soveltaminen edellyttää eristämis- ja käyttötarkoituksen täyttymistä samanaikaisesti.
Liikenteestä eristetyksi alue katsotaan silloin, kun se on suljettu aitauksella
tai muutoin konkreettisesti sekä kun muun liikenteen ja ulkopuolisten pääsyn alueelle
estää jatkuva aukoton vartiointi. Käytännössä esimerkiksi motocross-radat harvoin
ovat liikennevakuutuslain tarkoittamalla tavalla eristettyjä alueita edes kilpailun aikana
puhumattakaan harjoitusten aikana. Samoin useat moottori- ja kartingradat eivät
täytä liikennevakuutuslain tarkoittamia eristämiskriteereitä. Myös varikkoalueet ovat
yleensä vailla eristystä.
Motocross- ja ratamoottoripyörien yms. käyttäminen edellä kerrotuissa tilanteissa on liikennevakuutuslaissa
tarkoitettua ajoneuvon liikenteeseen käyttämistä, minkä vuoksi
niitä varten on otettava liikennevakuutus.
Käytännössä kilpailu-, harjoitus- tai kokeilutarkoituksessa käytettävä ajoneuvo voi olla
vailla liikennevakuutusta vain silloin, kun käyttö rajoittuu edellä kerrotulla tavalla eristetylle
ja vartioidulle alueelle, josta ajoneuvo siirretään lastina pois.
Viimeksi muokannut: Patukka; 20.02.2015 klo 11:38.
No nyt kun tuon osasit googlettaa, niin miltä sun aiemmat argumentit näyttää tämän (oletettavasti uuden) tiedon valossa? Jos vielä änkytyttää, harjoittele lisää sitä googlaamista ja katso, mitä nykyinen liikennevakuutuslaki vakuutuksen voimassaolon rajoitteista sanoo.
Sitten jos saat vielä sanottua, että jotenkin uusi laki on mielestäsi ihana, kun säästyy liikenteessä ajavat jatkossa maksamasta kilpailijoiden nuppauksia, kannattaisi harkita uraa politiikassa. Sillä ymmärrys on siihen vaadittavaa tasoa ja usko omaan erinomaisuuteen myös.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
* Suzuki Katana * KTM 690 Enduro * Kawasaki ZX-8R * CFMOTO 450MT * Honda Fireblade * MV Agusta Brutale 910S *
No käytän tässä Essoesimerkkinä itseäni.
Olen tuolla alitehoisella pyörälläni viiden vuoden aikana kuluttanut reilu 10 takakumia. ( ei sudi, ei keuli eikä paljon jarruttaessakaan rengas kulu, kun hidastaminen hoituu pääsääntöisesti kaasua vähentämällä jarruun koskematta.
Jos taasen tehoa olisi ollut viiden vuoden ajan 50% enemmän käytössä, niin takarenkaita samalla kilometrimäärällä olisi myös kulunut noin tuplasti enemmän. Tämä olisi mitä todennäköisimmin johtanut vähintään pari kertaa kesässä tilanteeseen jossa jarru menee neljä metriä pitkäksi tai leveäksi. Silloin oltaisiinkin jo oltu tilanteessa jossa olisi ollut pakko kaivaa taskusta rahaa tai vakuutusyhtiön puhelinnumero.
Mutta enemmän kuin minun persmutu, puhuu karua kieltään onnettomuustilastot.
Tuosta Itävallan autoliiton tekemästä 60 sivun tutkielmasta ja johtopäätöksistä saa monta hyvää jutunaihetta ensi kesän koulutuksiin ja saunan lauteille.
Surullista on esim havaita meidän ihmisten tyhmyys siinä, että mitä enemmän meille kehitetään elektronisia turvalaitteita ym passiivista suojaa, niin sitä välinpitämättömämmin me uskallamme ajaa.
Vaikka Itävallassa on kuolleiden motoristien määrää onnistuttu tiputtamaan parillakymmenellä vuodessa on samaan aikaan loukkaantuneiden määrä kasvanut 500kpl. 3.200 ennen ja nykyisin 3.700 kpl vuodessa per 400.000 kaksipyöräistä.
Eikä myöskään autoilijat ole pätkääkään viisastuneet. Ennen tuollainen 30-40 autoa oli normi ketjukolari Autobahnilla paskassa kelissä. Nyt kun on airbäg, aws, ews, neliveto, ja ABS niin ketjukolarissa onkin 60-70 autoa mukana.
Tämä tuntuu maallikosta käsittämättömältä koska radiossa, navigaattoreissa ja tienvarsiopasteissa kerrotaan koko ajan mitä edessä odottaa seuraavan viiden kilsan matkalla.
Kutsun tätä omassa kielessä Schumacher efektiksi. Kukaan meistä ei pysyt sanomaan olisiko hän laskenut saman
kivikon läpi ilman markkinoiden kalleinta hiilikuitupottaa ja selkäpanssaria yhtä kovaa. Vai olisiko terve pelko sanonut, että hiljennä tai jopa kierrä vaara???
<p>reilu nurkkavääntö on parempi kuin huono pano</p>
Vai ruvetaan sysäämään vastuuta kuljettajan suuntaan.
Eihän se käy länsimaisessa demokratiassa...![]()
02 Mille R
Kaikki kirjoittamani on lähes poikkeuksetta täyttä paskaa, eikä sitä ole tarkoitettu kenenkään silmille, vaan tulisi pikemminkin moderoida helvettiin... ja heti.
Ajolinjani ovat kuin Hendrixin soolot. Ennalta-arvaamattomia, ja aina erilaiset.
Tämähän on moniulotteinen hajatelma pieniä väittämiä joissa voi piillä totuuden siemen, kun on kyse tietyn ajoprofiilin riskinottajasta.
Kun katsomme bombereita ja lumilautailijoita nykyisin, niin onhan selkäpanssarin tulo lajiin aivan käsittämättömän suuri. Mutta onko silti olemassa riski, että Pertsa perusmotoristille käykin suojusten lisääntyessä Shumit?
Ainakin minulle on turvallisempaa pitää laskettelurinteessä pipoa, kuin kypärää...
<p>reilu nurkkavääntö on parempi kuin huono pano</p>
Eli tuon mukaan ajettavat ruohonleikkurit, mönkijät, lumilingot, puutarhatraktorit, lasten mopot, menisikö jopa sähkömoottorilla liikkuva rullatuoli samaan kategoriaanKuinka monilla on nämä liikennevakuutuksessa? Ja kuinka tuollaisen poistaa liikenteestä (vrt. auton liikennepoisto)?
Tuntuu, että liikennevakuutuksen piiriin halutaan ympätä kaikki mikä liikkuu jollain moottorilla. Jotenkin tässä ei ihan kohtaa järki, tulkinta ja lainsäädäntö. Varsinkin sanan "liikenne" tulkinta ottaa kupoliin. Käytännössä jos motorisoitu värkki liikkuu kuskin kanssa, on ne liikenteessä riippumatta missä se liikkuu. Pelto, jää, metsä, piha, yleinen tie on kaikki tuon mukaan liikennettä.
Nykyisellä lainsäädännöllä juurikin näin. Tähän perustuu myös se, että ratamopot, -autot yms. pitää olla liikennevakuutettuja, koska niiden käyttäminen katsotaan liikennekäytöksi. Se mikä uuden lain kanssa tuleekin jännäksi tilanteeksi on se, että miten varikko määritellään liikennevakuutuksen kannalta. Siis jos radalla ei tarvitse vakuutusta tai se ei ole siellä voimassa niin mitenkäs varikolla sitten?
Superbike #7
Eiköhän hyvä tulkinta ole se, että liikenne on siellä missä on poliiseja. Siis 1- ja 2-numeroisilla teillä.
Niin sitä juuri pitää nyt selvittää, että kuka sanoi minulle ja mitä, että sain sellaisen käsityksen, minkä sanoin käsityksenäni.
Näinhän tämä nykyään on, tuon päältäajettavan ruohonleikkurin suhteen on hyvä olla tarkkana. Tämänhetkisen tulkinnan mukaan raja kulkee siinä onko alue aidattu ja portilla suljettu ja kone kulkee alle 15 km/t. Jos on ei liikennevakuutusta tarvita jos ei niin tarvitaan. Jos vahinkoa ei koskaan käy niin hyvä mutta jos sattuu huono tuuri ja vahingoittaa toista henkilöä tai toisen omaisuutta voi jutusta tulla melkoisen kallis mikäli tieto jostain syystä menee viranomaisille asti. Silloin ryhdytään kyselemään vakuuttamisvelvollisuuden perään ja sanktioina - vahingosta aiheutuneiden korvausten lisäksi - tulee(ko), mahdollisten sakkojen lisäksi, hyvike liikennevakuutuskeskukselle (?). Se onko tässä järkeä täytyy jokaisen päätellä itse mutta lain kannalta tilanne on aika karu.
Lainaus muualta jossa poliisin kanta asiaan.
"Kyseinen laite luokitellaan moottorityökoneeksi (vaatii T-kortin). Päältä ajettava ruohonleikkuri tulee säännösten mukaan rekisteröidä, jos sitä käytetään muualla kuin yleiseltä liikenteeltä selvästi eristetyllä alueella. Selvästi eristettyjä alueita ovat mm. suljetut aitaukset ja alueet, joille yleisen liikenteen pääsyn estää jatkuva aukoton vartiointi. Selvästi eristetty alue on myös esim. suljetuin portein ja aitauksin muulta liikenteeltä suljettu omakotitalon nurmikkoalue. Sen sijaan esim. yleisiä tai muuten avoimia puistoalueita, julkisia nurmialueita sekä omakotitalojen ja kerrostalojen avoimia piha- ja nurmikkoalueita ei katsota eristetyiksi alueiksi
Päältä ajettavien ruohonleikkurien osalta on otettava huomioon myös liikennevakuutuslainsäädäntö. Liikennevakuutuslain mukaan liikenteeseen käytettävällä moottoriajoneuvolla tulee olla aina liikennevakuutus. Liikenneministeriö on ottanut kantaa päältä ohjattavien ruohonleikkureiden rekisteröintivelvollisuuteen. Sen mukaan ruohonleikkuri pitäisi rekisteröidä myös silloin, kun sitä käytetään "ei eristetyksi alueeksi" katsotulla avoimella omakotitalon pihalla taikka mm. ylitetään yleiseksi liikennealueeksi katsottava tie. Tämä tulee usein esiin mm. huoltoyhtiöiden siirtyessä pihalta toiselle huoltamaan nurmikoita.
Jos laitteen käyttöalue (esim. avoin omakotitalon piha) on sellaista aluetta, jossa se säännösten mukaan pitää olla rekisteröity, koskee vakuuttamisvelvollisuus myös alle 15 km/h kulkevaa ajoneuvoa. Jos omakotitalon piha on eristetty eli suljettu aitauksin ja portein, ei ko. leikkurille tarvita liikennevakuutusta. Jos leikkurin nopeus on yli 15 km/h, vakuuttamisvelvollisuus on olemassa vaikka rekisteröintivelvoitetta ei olisikaan."
Viimeksi muokannut: Patukka; 20.02.2015 klo 16:40.
Päältäajettavasta leikkurista kannattaa siis irrottaa penkki ja ratti, sekä varustaa se kauko-ohjauslaitteilla. Silloinhan se on kauko-ohjattava lelu ja kotivakuutus vastaa?
SF 1098S
MTS V4S Sport
Koskahan polkupyörät on liikennevakuutuksen piirissä? Siellä ne ruuhkissa ajaa jalankulkijoiden päälle, naarmuttaa autoja, aiheuttaa kolareita...
Se tässä kaiken ymppäämisessä liikennevakuutuksen alle voi olla positiivista, että jossain hamassa tulevaisuudessa voitaisiin puhua henk koht liikennevakuutuksesta, joka kattaisi henkilön kaikki ajoneuvot. Maksapa kohta liikennevakuutus autosta, mp:stä, ruohonleikkurista, mönkijästä, traktorista, lasten crosseista...
No sanotaanko, että ehkä kerran tunnissa tulisi vaikkapa tuollaisella RC8:lla varmaan käännettyä kahvaa reippaammin. Ja jos minun ajotyylillä takanen kestäisi sen 5.000 km. Se olisi 50km/h keskinopeudella sellaiset 100 tuntia per kiekko.
Tämä siis tarkoittaisi sitä, että yksi noista sadasta kaasun käännöstöissä lipsahtaisi sen 0,2 sekuntia pitkäksi niin oltaisiin jo tuo pari viestiä sitten mainittu 4 metriä liikaa sivussa tai pituudessa.
<p>reilu nurkkavääntö on parempi kuin huono pano</p>
Patukka hoitaa googlauksen sekä jeesustelun ja Wanico satuilee teoriat niin eiköhän siinä saada yhdet vakuutusyhtiön sedät melko sekaisin...![]()
Supermoto
Minussa vissiin vikaa kun tuntuu olevan rengasmenot samaa luokkaa molemmissa peleissä?
Eli fzs 600 ja yzf 750 r ja molemmissa mopoissa kutakuinkin samanlainen kulutus tassuissa,mahtaako olla kyse siitä että rengaskoko on erilainen?
Oikeasti en usko siihen kunhan vaan laitoin esimerkin.
ZX-9R -95
Ex YZF 750 R -95
Ex FZR 1000 -92
Ex FZS 600 -01
Ex XJ 900F -93
Ex XJ 600 S Diversion -96
Kukahan nää mutkat oikein määrää..
Nykyset
GSX-R600 K6
GSX-R1100 -90
RM 85 -06
ja exät
GSX750F -89
RG 125 gamma -85
RM 125 -81
PV 50 -80