FUCHS silkolene Pro Boost
High performance octane improver...
#Catalytic coverter compatible
#Suitable for 2 and 4-stroke engines
#Reduces carburettor icing
#Reduces upper cylinder wear
Tälläista ainetta lorautin mopon tankkiin,myyjä sanoi(mp-liike) että säilöö/puhdistaa/estää hapettumat/parantaa oktaania..
Käytin mopon lämpimäxi,,aiemmin mopo ei kestänyt äkkiä kaasua,vaan meinasi ikäänkuin tupehtua,,aineen laitettuani "vika "loppui,nyt kestää äkkikaasuakin.
Mitäs ainetta tuo oikein on,/suomennosta/onko apua myös hapetuksen estämiseen,onkos kellään pitempiaikaista kokemusta aineesta,pelastaako kevään ensikäynnistämisen?...
KEPPI-G
Mainio kysymys! Onkin vekkulia selvittää sisältö. Nää on sielutiedettä; uskon asioita, vaan Masinolia käytän minäkin ja talvella stabilisaattoria ja yritän kyllä uskoa, ainakin kosteuden poistoon(Keppigee @ Marras. 10 2007,12:25) kirjoitti
![]()
... jotain piti muistaa
Tämäkin asia on muuttunut ilmastomuutoksen takia. Entivanhaan, noin 10 vuotta sitten, mopo laitettiin talviteloille syyskuun lopulla ja keväällä toukokuun puolenvälin paikkeilla liikenteeseen. Näin ainakin täälläpäin. Mutta entäs nyt, ajellaan loka-marraskuulle ja keväällä huhti-toukokuussa liikenteeseen. Seisottamisaika, on lyhentynyt käytännössä pari kuukautta.
Bensat pois tankista ja sieltä mistä ne lähtee, tulee kaikkein halvemmaksi. Keväällä uudet liemet tankkiin ja baanalle. Ei se sen kummempaa ole. Lisäaineista ei hyödy kuin kauppiaat. Normaali nykyaikainen bensakone ei tartte mitään lisäaineita, poislukien vanhat moottorit.
<p>Tallissa odottelee ajovuoroa: WLA45-1942 _FLH74-1957 _FLSTC-1994 _T120R -969 _K100RS-1991 _CR500Hm-2005 _CR 500-1988 _RD125-1970 _HVA125-1974_KTM EXC300-2005_R 1200 GSA -2011_ Kawasaki G5 100_CR 250 -1996</p>
Tiedä häntä auttaako vai mitä, mutta olen käyttänyt ja keväällä on aina lähtenyt mopo käyntiin. Eipä siitä ainakaan haittaa ole ollut.
Enpä ole mitään lisäaineita tankkiin työntänyt ja hyvin se on käyntiin lähtenyt. Taitaa olla myyntipuheita näitten tököttien ehdoton tarve
Valitettavasti myö ollaan jo eellä!
0.25kW sähköpyörä - kyllä lähtee!
Mielestäni säilöntäaineet kuuluvat samaan kastiin MotorUp:in kanssa. Viime keväänä lähti pyörä käyntiin ihan samoilla bensoilla joilla se meni talviunille. Akkuakaan en irroittanut, käytin 2 kertaa talven aikana lämpöseksi. Pyörä tosin oli n.+16 suht tasaisessa lämmössä.
<p><strong> </strong></p>
No kuulemma se bentsiini saattaa hukata niitä ominaisuuksiaan jos sitä pitempään säilöö,ainakin nuo viisaammat sillei kertoilee.
Kyllä se taitaa niin olla, että kiinteäseoksiset 2-tahtikoneet pitää hoitaa kuntoon talvea varten, jottei ööli jokähdä kiinni. Siitä mainiona esimerkkinä mun jästipää faija, joka on joka vuosi tuhonnut meidän uuden suzuki-moottorin, jossa on pieni oma säiliö. Kaasari nasahtaa tukkoon vain, jos ei käytä Futura pienkonebensaa.
Mulla ei ole koskaan ollut minkään 4-t -koneen kanssa mitään ongelmia pistää vehkeet keväällä käyntiin niillä bensoilla, kuin sinne laitettiin. Tankki pidetään joko täysin tyhjänä tai 100 % täytenä talvikuukaudet. Sillai ei tarvitse maksaa ylimääräistä Motor Up -tyyppisistä aineista.
Niin ja alkoholia kannattaa olla bensan joukossa, kun tankki on täynnä.
![]()
"Päin helvettiä menee, mutta ei voi valittaa, rima pysyy paikallaan kun riman alittaa..."
ZZR 1400 2014
Sit vielä loraus öljyä tankkiin pyörittelee niin et öljy leviää joka puolelle ja valuttaa ylimääräiset pois. Ei pääse korroosio iskemään (tyhjään tankkiin). Jos pitempään seisoo ni sit lisäainetta kaasareihin, suuttimet hapettuu tosi herkästi.(57pannu @ Marras. 10 2007,20:28) kirjoitti
Lämpimässä tallissa pyörä. En ole irroitellut akkuakaan. Muutaman kerran talven aikana käytän lämpimäksi ja aina lähtee keväällä liikkeelle kuin ei olisi välillä ollut taukoa. Ruiskupyörä siis. Kaasarikoneista sai vähän aikaa elvytellä ennenkuin hörähti käyntiin..
Nauru nuorentaa, rakkaus kaunistaa.
Lady, Sexy Lady.
Kertokaa viisaammat, että jos säilyttää kuivassa ja lämpimässä tallissa, niin mistä se kosteus sinne tankkiin ja moottoriin hiipii?![]()
TTU - Dirty, Old and Ugly Ironbutt SS1000 driver.
"Säkkijärven polkka on ihan hanurista"
V.Vesterinen
5,5kk koskematta lämpimässä tallissa,tankki täynnä ja akku irti otettuna,lähti entinen pyörä käyntiin ilman sahaamista(kaasarikone). Sen jälkeen en ole kummemin suositellut ko. aineita niille ketkä lämpimässä tallissa pyöriään pitävät talven yli!![]()
"Mä oon tullu tänne voittamaan,en tekemään kavereita" J.Ruutu # 37
"Lähtökohtaisesti se johtuu siitä, että Kawasakin omistajiksi valikoituu henkilöitä, jotka syvästi vihaavat kaikkea toimivaa tekniikkaa ja tehdas on ottanut tämän huomioon tuotesuunnittelussaan..."
Se vesi hiipii sinne 2:lla tavalla. Sen takia, että tankissa on ilmatilaa ja vajaa tankillinen bensaa.(ttuttu @ Marras. 12 2007,12:49) kirjoitti
Vettä pääsee tankkiin ilmankosteuden mukana;
1. Ulkoilman paineen vaihteluiden takia
2. Ulkoilman lämmön vaihteluiden takia
Kun ulkoilman paine vaihtelee yhdessä siihen, että sen lämpötila vaihtelee, se aiheuttaa siihen suuria sisäisen vesihöyryn määrän muutoksia. Tämä vesihöyryn määrä pyrkii tasoittumaan tankin ilmatilan ja ulkoilman välillä.
Kun päivän mittaan ulkoilma talvella on lämmennyt, on sen sisältämän vesihöyryn määrä myös kasvanut. Nyt tämä lämmennyt ilma haluaa tasoittaa tankin sisällä olevan kuivemman ilman kulkeutumalla sen huohotussyteemistä sisään. Yleensä myöhemmin illalla, kun ulkoilma jäähtyy nopeasti, se myös kuivattaa ulkoilman. Tämä päivällä sisään mennyt kostea ilma tahtoo myös jäähtyä. Sillä ilmalla ei ole mitään muuta konstia poistaa 100 %:ia kosteusprosenttia kohti kulkevaa ilmaa vedestä, kuin tiivistymällä tankin sisäpinnalle Siis sille seinämälle, jossa on ilmatasku. Se vesi sitten painovoiman takia ja pisaroitumisensa jälkeen valuu tankin pohjalle, koska on bensaa tiheämpää ainetta.
Aamulla tankissa on taas kuivaa ilmaa ja pieni annos vedeksi muuttunutta ilman kosteutta, joka on valunut tankin pohjalle ja jonka bensa estää haihtumasta uudelleen ilmataskuun.
Taas uusi kiertokulku alkaa, kujn aurinko alkaa nostamaan ulkoilman lämpötilaa ja kosteus nousee...
Edit:Piti vielä sanomani, että tätä yleisesti kondesoitumista kuvaavaa mallia voi estää sillä, että pitää tankin / pyörän mahdollisimman tasalämpöisessä paikassa, jotta alaspäin menevä läpötila ei pääse aiheuttaamaan kondensiota.
"Päin helvettiä menee, mutta ei voi valittaa, rima pysyy paikallaan kun riman alittaa..."
ZZR 1400 2014
Eipä sitä kai tasaisessa lämmössä paljon kondensoidu.(ttuttu @ Marras. 12 2007,12:49) kirjoitti
Tuosta bensan vanhenemisesta kaksi esimerkkiä:
1. Mulla on sellainen vanha 80-luvun Hondan monkijä (4T), jolla olen ajellut viimeksi ehkä 4v. sitten. Tankki on täynnä bensaa ja laite seisoo ulkona sateelta suojassa kesät talvet (laite on renkailtaan huonossa hapessa). Jos nyt menisin sitä käynnistämään se lähtisi parilla starttauksella käyntiin. Näin ainakin on viime vuonna tapahtui vaikka bensa on 4-5v. vanhaa.
2. Papan vanha puutarhajyrsin, joka on myös jostain 80-luvulta. Jyrsin seisoi noin 10v., ennen kuin ostettiin faijan kotitalo pois ja piti alkaa jyrsintä käynnistelemään. Bensa oli sellaista lähes moottoriöljyn viskositeetilla varustettua mönjää. Silti pienellä lantrauksella sekin lähti käyntiin.
Itse olen säilöntäainetta silti pyöriin ja ajettavaan leikkuriin laittanut, koska olen museopyörien kaasareita puhdistellut tarpeeksi.. En tiedä auttaako litku, mutta pyörät on talviaikaan (kesäaikaankin) niin harvakseltaan käytössä. Ruiskupelit ei tänä vuonna lisäaineita saa, koska ajattelin niillä ajella vähintään muutaman kuukauden välein.
zx10r -04 + gs1000g -80, gs850g -79 + gs550e -78 + kz440 ltd -80 + gt380 -73 + yz250 -91 + kx80 -94 + XL600 -85, Gas Gas JT250 -96
Eipä ole tullut lisäiltyä mitään lisäaineita ei niin mopottimeen kuten ei tuohon 2t-peräprutkuunkaan ja joka kevät pärähtävät käyntiin ilman mutinoita. Mutta ei kait niistä lisälitkuista haittaakaan ole...
Bensa ei ole yksi aine joka säilyy pitkään sellaisenaan, ongelmana on että eri aineosat käyttäytyvät eritavalla ajan kuluessa, ja bensasta laskeutu "sakka" joka jää tankin/letkujen/kaasarin pintaan. Tätä varten on stabilointi aine joka ei oo mikään "huuha" aine kuten joku väitti.
Ja Linkki Wikipediaankirjoitti
<br />
Viime talven mopo oli lämpöisessä paikassa, mutta olin laiska käyttelemään sitä ja viime keväänä kaasarin suuttimet olivat tukkoisia.
Tänä vuonna mopo on kylmässä tallissa ja viime talven kokemukset välttääkseni pistin tankkiin Motonetin stabilaattori-litkua. Keväällä voin sitten raportoida oliko stabilaattorista apua vai haittaa![]()
BMW F650GS / Honda CRF450R
Kawasaki GPZ500s
Yamaha TZR 125
ja liuta mopon raatoja ennen korttia
eräänä keväänä naapurin 2-t skootteria poljettiin kahteen pekkaan, eikä lähtenyt käyntiin. lopuksi valutettiin talven yli seisseet bensat pois ja tuoreet tankkiin niin hörähti heti tulille. Sama juttu oli ruohonleikkurin kanssa , molempia oli pidetty talven yli lämpimässä tallissa, vaikuttaisikohan se bensan aromien haihtumiseen.
Itseäni en viitsi kiusata joten teen hommat helpomman kautta, uskon kun Nesteen insinöörit sanooettä bensa menettää ominaisuutensa 3 kuukaudessa ja laitan mopon tankkiin lisäainetta.
TRX850 -96
XT500 -80
Ite tulee laitettua futuran greeniä/racingia talven ajaksi tankkiin. Yleensä tankki tyhjäksi ja greenit perään.
2t vehkeessä taas tankki tyhjäksi ja antaa olla. Talven aikana sitä puretaan ja kasataan edestakas. Keväällä kaasutin pitää purkaa kumminkin ja puhistaa, suuttimien ja neulan vaihdon kera.
Acme Motorsport blogspot
-Gotham Squad-
Meidän skootterin tuorevoitelupumppu vuotaa öljyä kaasariin, jos on paria viikkoa kauemmin ajamatta. Seurauksena se, että kokokammio on täynnä öljyä, joka ei tunnetusti tahdo pienestä kipinästä syttyä.(RHR @ Marras. 14 2007,11:20) kirjoitti
Triumph Bonneville Bobber Black -18
KTM 690 Enduro R -15
Vespa GTS 300 SuperSport -21
Mitä nyt yli kymmenen vuotta oon pelannut noitten koneiden kanssa nuoresta iästä huolimatta ja vasta pari vuotta sitten sain tietää, että bensaan pitäis jotain stabilisaattoria laittaa...no eipä noita ole ikinä tarvinnut missään. Oliskohan kerran pitäny polttoaineensuodatin vaihtaa bensan takia. Ja silloinkin oli kyseessä jokapäiväisessä käytössä oleva kotilo. Jäänestoa oon joskus laittanu cb:n ja kotilonkin tankkiin käyntihäiriöiden takia. Hondasta en edes kaasareita oo koskaan avannut.
GSR 600 -06
XV 535 -92 Projekti
---------------------
SV 650 S -03
CB 500 -99
neste.fi sivuilta löytyy bensiiniopas jossa kerrotaan mm että bensiiniä on kahta laatua, talvi- ja kesälaatua. Talvibensa haihtuu helpommin, voipi selittää jotakin....
TRX850 -96
XT500 -80
Seisotettaessa:
Stabilointiaine vähentää haihtuvimpien hiilivetyjen haihtumista seoksesta ja sitoo haihtuvien aineiden ja seoksen muita osia yhteen. Samalla se estää kondensoituvan veden erottumasta nesteestä, eli toimii samalla jäänestoaineena.
Erityisesti kaasutinkoneissa siitä on selvää hyötyä, auttaen eri paikoissa seisovia bensaosia pysymään kuosissa, erityisesti jos konetta on käytetty aineen lisäämisen jälkeen sen verran, että seos on päässyt joka paikkaan. Kohokammioissa seos vaihtuu hitaammin, joten lyhyt kertakäynnistys ja välitön sammutus ei välttämättä tuota haluttua lopputulosta.
Nykyisissä ruiskukoneissa ja muutenkin uudessa MP:ssä vikaa ei varsinkaan tasalämpöisessä tilassa säilytettynä käynnistyksen suhteen yleensä tule, koska bensa syötetään paineella suuttimille, jotka ovat itsepuhdistuvia.
Käytettäessä:
Lisäaine myös nostaa nakutuksenkestoa venttiilivoitelun lisäksi eli oktaanilukua, joten sitä kannattaa käyttää myös esim. rata-ajossa, jolloin nakutusta ei pääse kuumassakaan koneessa niin helposti ilmenemään. Kilpailutoiminnassa kannattaa tarkistaa, ettei kyseessä ole kielletty lisäaine.
Summa summarum. Kesällä tankkin jätetty täysi tankillinen bensaa ei ole enää yhtä käynnistysherkkää seuraavana keväänä. Ei täysin yhtä herkkää myöskään stabilointiaineella käsiteltynä, mutta varsinkin kaasutinkoneissa kaasuttimen osat toimivat paremmin kun lisäainetta käyttää.
Masinol ei vastaa stabilointiainetta. Se ainoastaan estää veden erottumisen polttoaineesta.
Eri lisäaineet on tarkoitettu erilaiseen käyttöön. Vanhempia korkeapuristeisia koneita varten kannattaa käyttää erillistä venttiilinvoiteluainetta, joka lisätään polttoaineen sekaan em. stabilointiaineen lisäksi. Se auttaa venttiileitä voitelemalla paremmin lisäaineistetun polttoaineen kanssa käytettäessä.
Lisäksi: stabilointiaine on niin halpaa, että sitä asiaa ei juurikaan tarvitse motoristin miettiä talviseisontaan valmisteltaessa.![]()
Moottoripyöräily nuorentaa ja parantaa suorituskykyä. Tämä on japanialaisten tiedemiesten tutkima tosiassia. Otas siis ilo irti kurvailusta.
Jos minä olisin kauppias enkä tutkijainsinööri niin kehottaisin käyttämään kaikkia mahdollisia lisäaineita mitä suinkin on myytävänä.(Italowestern @ Marras. 15 2007,15:34) kirjoitti
Mutta kun olen mikä olen ja empiiriset kokemukset talvisäilytyksestä rajoittuvat ainoastaan talville välillä 89-06 niin sanon että stabilointiaineet EMPIIRISEN kokemuksen perusteella ovat turhia.
1. talvena tyhjensin kaasarin, irrotin tankin, valutin bensat pois, öljysin tankin ja kiroilin keväällä sitä (turhaa) työmäärää. Talvet 2. - 16 täytin kaasaripelin tankin piripintaan, kaadoin tankkiin puoli pulloa Masinolia ja tyhjensin kaasarit. Viime talvi ja tämä talvi meni samaan tyyliin, paitsi että ruiskupelistä ei voi tyhjentää kaasaria.
Ja summa summarum: Aina on pyörä lähtenyt puolilämpimässä tallissa tapahtuneen säilytyksen jälkeen keväällä käyntiin kuin palmun alta. Ilman mitään talven mittaan tapahtuvia lämmittelykäyttöjä. Eikä sitä "puuttuvaa tehoa" ole edes osannut kaivata keväällä ensimmäisen tankillisen kuluessa. Ainut "ryppy rakkaudessa" oli joskus -96, kun olin laiskuuttani jättänyt akun kiinni pyörään ja se oli keväällä ns. kuollut.
Ihanko varmasti teette kaikki samat toimenpiteet syksyllä esim. ruohonleikkurille? I doubt that.
"Abstraktin vaaran satunnainen aiheuttaja"
"Kiihdytti protestina hitaasti madanneelle moottoritien ajoneuvoletkalle"
Ruohonleikkuri ja moni muu puutarhalaite ei ehkä ole niin korkeaviritteinen kuin kyykkärin mylly. Siihen on turha verrata, kävis varmaan vaikka joku kusaisis tankkiin. Itse lirutin nyt viimeiset Fortet tankkiin, ostin pullon viisi talvea sitten. Ei ainakaan kallista.
Miksi jauhaa tästä joka syksy, koneet on erilaisia. Tehkää samoin kuin tähän asti, jos se konsti on toiminut. Mutta älkää komentako toisia tekemään samoin, koska se ei ehkä heidän koneissaan toimi niin.
ekaa kertaa laitoin säilöntäaineen tankkiin kokeilumielessä.edellinen pyörä pelas hienosti parina keväänä ilman noita litkujakin!!onpahan sit kokeiltu.
hiljaa hyvä tulee!!! gsx-r 1000 k7
Viimeiset 3 kautta talossa on ollut sekä ruisku- että kaasarimopo. Ruiskumopo on vaihtunut, kaasarimopo on ollut malliltaan sama mutta yksilö on vaihtunut. Molemmissa mopoissa on ollut joinakin talvina lisättyä stabilointiainetta, mutta esimerkiksi viime talvena ei ollut. Mopoja on säilytetty aina lämpimässä. Ruiskupelit ovat lähteneet kevään ensistartilla käyntiin kuin keskellä kesää riippumatta bensan määrästä tai lisäaineista. Kaasaripeli käynnistyi ilman stabilointiaineita jopa paremmin kuin aineiden kanssa, ilman lisättyjä stabilointiaineita säilytettäessä tankki pidettiin suht täynnä. Kaasarille ei ole tehty talvisäilytystä varten yhtään mitään eikä mitään ongelmia ole ilmennyt. Näillä kokemuksilla lisäaineiden kanssa läträäminen loppui meillä kokonaan, näkyy bensan laatu olevan riittävän hyvää ilmankin.
1000
Meneeköhän toi itse stabilointiaine vanhaksi? Löysin nimittäin tänä syksynä tallin kätköistä Polariksen kelkoille nimikoitua bensan lisäainetta avaamattomissa purkeissa, jotka taisi tänä vuonna täyttää pyöreät 10 vuotta
Ostin muuten syksyllä tuoretta ainetta Polaris-kaupasta, oli näköjään pakattu vieläkin täsmälleen samanlaiseen purnukkaan![]()
A-B-CH-CZ-D-EST-F-FIN-FL-H-HR-I-L-LT-LV-N-NL-PL-RO-RSM-S-SK-SLO-UA
... 10v sitten ...(Jerry Cotton @ Marras. 16 2007,19:55) kirjoitti
![]()
<span style='color:red'>..rock...rock...rock...rock...ro...........</span>
-"Onko maapallolla älyllistä elämää?"
-"Kyllä, mutta olen vain käymässä."
Skeptikko(MattiR @ Marras. 17 2007,11:11) kirjoitti
![]()
A-B-CH-CZ-D-EST-F-FIN-FL-H-HR-I-L-LT-LV-N-NL-PL-RO-RSM-S-SK-SLO-UA