Tulokset 1:stä 19:een 19:sta
  1. #1
    Löytyiskö vinkkejä & linkkejä MP:n vuokraamiseen USA:ssa?

    Kesällä olis tarkoituksena ajella USA kiertue prätkällä. Varmaan aikalailla perinteinen route 66 reitti sopivasti seikkaillen ja mukaillen ilman hampaat irvessä ajamista. Eli New Yorkista tai Chicagosta Los Angelesiin.

    Mitä vuokraamoja suosittelisitte?
    -Hyvä ja halpa olis kerrassaan loistava löytö =)
    -Vuokraamolla pitää olla noutopiste itärannikolla ja palautuspiste länsirannikolla.
    -Eagleriders sekä muutama mesta mikä löytyi HD:n sivujen kautta on tsekattu.

    Miten vuokraamot suhtautuvat kolmen pyörän pakettitarjouksiin?
    -Kannattaisko kysellä tarjousta jostain tietystä paikasta?

    Tuleeko mieleen mitään erityistä mikä pitäisi ottaa huomioon tossa vuokrauksessa?

    Muita vinkkejä tai linkkejä?



    Yhtenä vaihtoehtona pyörittelen pyörän ostamista paikanpäältä mutta mutu-fiiliksellä se varmaan tulee liian kalliiksi ja aikaavieväksi projektiksi. Siitä oma threadinsa täällä.



  2. #2
    PeterPanMaailmaan oot varmaan ollut yhteydessä, tiettävästi räätälöivät aika yksilöllisiä matkoja, myös Route66 matkoja keskitetysti.

    Sitten esimerkkinä miten tuonkin voi hoitaa linkkinvinkki n viiden vuoden takaa ROUTE66

    Itse olin mukana pari vuotta sitten vastaavassa kuukauden retkessä Floridassa, DaytonaBikeWeekillä ja muuallakin kaakkoisamerikassa.
    <p>Teknik sano ryssä kun saranan näki </p>
  3. #3
    Chicagostahan se 66 alkaa - tai päättyy - miten vaan

    http://www.eaglerider.com/ josta saat muitakin merkkejä kuin HooDeetä.
    Voin ja uskallan suositella, sillä pyörät oli vimpan päälle kunnossa ja ainakin meillä viime kesänä Route 66:sella lähes koko kalusto (11 pyörää) oli joko aivan uusia, tai lähes uusia. Vuokraamisessa sinänsä ei ole mitään ihmeellistä, kunhan teette varauksen jo hyvissä ajoin. Ei sen kummempaa, kuin kotimaassa auton vuokraisit.

    Hyvä ja halpa ei välttämättä ole hyvä löytö, sillä moiselle matkalle kaluston täytyy olla todella kunnossa. Ja sama homma tietty ostopyörän suhteen, tuskin on hyvä vaihtoehto.. Enpä usko, että saatte kolmen pyörän pakettia yhtään halvemmalla. Vaan vuokraaminen on kuitenkin niin edullista, ettei ainakaan oman ajokin laivaamiseen kannata uhrata edes ajatusta.

    Huomioon otettavaa on ainakin luottokortin luottoraja, sillä omavastuuosuus on melkoinen ja se höylätään pyörää vuokratessa. Sitä ei tietenkään mene, jos palautat pyörän ehjänä. Joillain meinas tulla tässä ongelma, siis kortin luottorajassa. Niin ja suosittelen sitä laajempaa "kaskoa", vaikka se hieman kalliimpi onkin.

    Kypärät mukaan, jos ette osta sieltä. Vuokraamon kypärät on lelukypäröitä. Ilman kypärää saa ajaa joissain osavaltioissa, muttei kaikissa. Meidän porukasta osa käytti kypärää koko ajan, osa vain pakosta.

    Jos menette kesällä, niin varautukaa kuumuuteen. Siellä on aivan helvetin kuuma keskikesällä ja jos uudestaan menen, niin en ikinä enää heinäkuussä. Helvetin kuuma = yli 40 koko ajan, jossain jopa yöllä. Pahimmillaan päivällä 45-50 ja jopa yli. Sieltä löytyy se "hornan kattila"

    Vinkinä vaikka, että ajakaa Grand Canyonin kautta, vaikka se tekeekin "pikku" mutkan reitille. Ja jos hakee hieman rauhallisempaa mestaa, niin kanjonin pohjoispää on oikea paikka. Käsittämättömät maisemat, jollaisia ei näe missään muualla.

    66:nen ei ole joka paikassa ainakaan matkapyörällä ajettavassa kunnossa. Jos ette halua turhaa sekoilua ja päätyä "dead endeihin" niin kannattais selvittää ne ajettavat Route 66 osuudet niin tarkkaan kuin mahdollista. Pääsääntöisesti museotie kyllä on merkattu ruskeilla 66 merkeillä, jossain huonommin ja jossain jopa todella hyvin. Mutta tosiaankin, ihan mihin vaan pyörää ei kannattaisi ohjastaa..
    Suosittelisinpa matkalle kunnollisten ja tarkkojen karttojen hankkimista. Myös mahdollisimman perusteellista reittiin tutustumista jo etukäteen. Lisäksi navigaattoria, ilman sellaista en toista kertaa moiselle reissulle lähtisi.

    Ja vielä vinkkinä, joku pari viikkoa on liian lyhyt aika.. Homma menee sinua lainatakseni "hampaat irvessä" ajamiseksi. Vähintään kolme ja jos lomaa piisaa, niin enemmänkin. Ennättää tehdä muutakin kuin vaan ajaa. Niin, sitä matkaa mutkineen tuolle reitille tulee luokkaa 5000 km ja suoraa tietä piisaa..



    S1000XR ja Winha 340. Aiempia K1300S, K16GT, K1200S, K1200RS x 2, Virago 1100, Kawasaki Mach III, Suzuki T250, Yamaha DT125, Mz 125 jne..
    Route 66 - 2006.
  4. #4
    Hyviä neuvoja mutta en malta olla puuttumatta lauseeseen
    Lainaa kirjoitti
    Vaan vuokraaminen on kuitenkin niin edullista, ettei ainakaan oman ajokin laivaamiseen kannata uhrata edes ajatusta
    Tuossa ensimmäisessä linkissäni reissussa oli parkymmentä pyörää ja johtotähtenä oli juuri OMALLA pyörällä tehty ajo. Samoin meillä oli mahtavaa liimata Daytonassa tarra pyörään "Mina AJOIN pyöräni Daytonaan". Siitähän sanotaan että se on maailman suurin trailerikokoontuminen. Tuo rahtaaminen ja sen kalleus on suhteellista, vaatinee toistakymmentä pyörää ja useamman viikon ajelun jotta se kannattaisi. Mutta itse ainakin annoin aika paljon painoa sille että oltiin liikkeellä nimenomaan omilla pyörillä. Eli kyllä ajatus ainakin kannattaa uhrata, se on vielä halpaa, toteutus sitten on eri asia. Taitaa minullakin seuraava (jos sellaista koskaan tuleekaan) reissu olla myös vuokrapyörällä. Haaveita ainakin olis vielä toisenkin kerran päästä Uudelle mantereelle.
    <p>Teknik sano ryssä kun saranan näki </p>
  5. #5
    Lainaa (Willi Tähti @ Helmi. 22 2007,16:37) kirjoitti
    "Tuo rahtaaminen ja sen kalleus on suhteellista, vaatinee toistakymmentä pyörää"
    Aivan, mutta freq olikin vuokraamassa kolmea pyörää. Ei laivaaminen varmaankaan mahdoton ajatus ole - ja onhan niin tehtykin, mutta kannattavaa se tuskin on.. Ainakaan, jos pyöriä ei ole koko kontillista.
    Ja onhan tuollaisessa melkoinen järjesteleminen.. Siis vaikka pyörät saisi kotimaasta suht. helposti? esim. itärannikolle, niin jotenkin ne pitää saada takaisinkin ja tässä tapauksessa siis toiselta puolen mannerta.

    Ja entäs jos jollekin käy jotain..? Pyörä hajoaa, tai pienikin onnettomuus. Siihen loppuu se reissu sen henkilön osalta ja jostain erämaasta pyörän rahtaaminen rannikolle vaatinee ainakin pientä pään raapimista.

    Vaikka kuinka kutkuttava ajatus olis omalla lähteä, niin en kyllä.. Vallankin, kun järkevämpiäkin vaihtoehtoja on. Ja jos jenkeissä tulee vielä mopomatka tehtyä, jonkun oikean matkapyörän vuokraisin. Vaikka menihän tuo HD:lläkin..
    S1000XR ja Winha 340. Aiempia K1300S, K16GT, K1200S, K1200RS x 2, Virago 1100, Kawasaki Mach III, Suzuki T250, Yamaha DT125, Mz 125 jne..
    Route 66 - 2006.
  6. #6
    Lainaa kirjoitti
    ja onhan niin tehtykin, mutta kannattavaa se tuskin on.. Ainakaan, jos pyöriä ei ole koko kontillista.
    No se juju siinä just olikin että oli koko kontillinen, ja parikin kertaa tehty, toisessa olin itse mukana. Oli se vaan hianooo *

    Edit, joo tää nyt meni jo offtopikiks, mut ei voi mitään vieläkin syrämmestä ottaa kun muistelee.......



    <p>Teknik sano ryssä kun saranan näki </p>
  7. #7
    Kiitos vinkeistä so far. Luottokortin luottoraja ei ollu edes tullu aikaisemmin mieleen... Kartat ja GPS pitää kyllä hankkia ettei liian kauas suunnitellulta reitiltä eksy. Myöskin koittaa selvitellä jotenkin noita huonokuntoisia osuuksia etukäteen. Kellään mitään ideoita missä noista olis jotain tietoa?

    Toi mainittu yli 40 asteen lämpötila kyllä hieman huolettaa. Just noihin aikoihin oli suunnitelmissa tehdä toi reissu
  8. #8
    Oletkos >NÄMÄ< sivut lukenut. Otappa Jussiin yhteyttä, antaa varmaan vinkkejä yksityisellekin vaikka PeterPanin opas nykyään onkin. Vuosi sitten messuilla tapasin ja reilulta jätkältä vaikutti.
    <p>Teknik sano ryssä kun saranan näki </p>
  9. #9
    J@ck, tuosta teidän reissusta taisi olla muutaman sivun juttu TM:ssa?
    Kun joskus pääsis itekki..
  10. #10
    Vaikka vähän offtopiciksi meneekin, niin osavaltioiden rajalla kannattaa käydä visitor-centereissä. Niistä saa vihkosia, joissa on tietoja osavaltiosta ja ennenkaikkea tarjouskuponkeja majoituksista ajo-ohjeineen. Yleensä ajo-ohjeet ovat tyyliä "moottoritien xx rampista xx oikealle", mutta jos olet oikealla tiellä ne löytyvät hyvin.
    Kawasaki VN800 Classic -99
  11. #11
    Lainaa (jarkko @ Helmi. 27 2007,15:34) kirjoitti
    J@ck, tuosta teidän reissusta taisi olla muutaman sivun juttu TM:ssa?
    Kun joskus pääsis itekki..
    Eipä ollut sama reissu, vaan aiempi ja ensimmäinen Peterpanin järjestämä sellainen. Elikkäs heinäkuun puolivälistä pari viikkoa eteenpäin.. Noilla TM:än matkaajilla oli ilmeisesti kelit aivan siedettäviä.
    S1000XR ja Winha 340. Aiempia K1300S, K16GT, K1200S, K1200RS x 2, Virago 1100, Kawasaki Mach III, Suzuki T250, Yamaha DT125, Mz 125 jne..
    Route 66 - 2006.
  12. #12
    Osavaltioiden rajoilla olevissa visitor centereissä kannattaa käydä, majoitus kupongeilla säästää vinon pinon taaloja, ilman niitä eri hinta motelleissa. Muutenkin niistä centereistä saa vinkkejä alueen tapahtumista ja katsomisen arvoisista paikoista.
    Ja motellissa kannattaa pyytää että saa vilkasta huonetta ennen kun ottaa sen. Muuten ne antaa huonoimman läävän, hinta ei välttämättä kerro paikan tasoa. Perjantait ja lauantait yleensä aika hinnakkaita, jos aikoo yöpyä pidempää jossain kannattaa varata etukäteen.
    Luottokortteja kannattaa olla ainakin kahta eri merkkiä jos mahdollista, jos esim. mangneettiraita menee niin eivät näppäile, eli kortti on hyödytön. Jotkut bensa-asemat vaativat 5-6 numeroisen tunnusluvun automaatilla sekä sisällä maksettaessa, itellä ei ollu hajuakaan mikä se on, joten eikun seuraavalle asemalle.
    Vuokrapyörissä olevat viivakooditarrat kannattaa repiä pois ja liimata tilalle vaikka joku oma tarra taikka jenkki lippu niin eivät tunnista niin helposti vuokrapyöräksi. Ja käteistä kannattaa aina olla tukku taskussa varsinkin taalan seteleitä, niitä joutuu meinaan ojentelee kokoajan.
  13. #13
    Offtopic -keskustelu on meikäläisen puolesta varsin tervetullutta. Esmes noista visitor centereistä ei ollut mitään tietoa. Pitää muistaa tsekata ne aina kun tulee vastaan. Ihan vaan jo alennuskuponkien toivossa =) Jokainen säästetty taala tarkoittaa voita leivänpäälle sit kun tuolta tullaan persaukisina takaisin....
  14. #14
    Lainaa (freq @ Helmi. 21 2007,19:17) kirjoitti
    Löytyiskö vinkkejä & linkkejä MP:n vuokraamiseen USA:ssa?

    Kesällä olis tarkoituksena ajella USA kiertue prätkällä. Varmaan aikalailla perinteinen route 66 reitti sopivasti seikkaillen ja mukaillen ilman hampaat irvessä ajamista. Eli New Yorkista tai Chicagosta Los Angelesiin.

    Mitä vuokraamoja suosittelisitte?
    -Hyvä ja halpa olis kerrassaan loistava löytö =)
    -Vuokraamolla pitää olla noutopiste itärannikolla ja palautuspiste länsirannikolla.
    -Eagleriders sekä muutama mesta mikä löytyi HD:n sivujen kautta on tsekattu.

    Miten vuokraamot suhtautuvat kolmen pyörän pakettitarjouksiin?
    -Kannattaisko kysellä tarjousta jostain tietystä paikasta?

    Tuleeko mieleen mitään erityistä mikä pitäisi ottaa huomioon tossa vuokrauksessa?

    Muita vinkkejä tai linkkejä?



    Yhtenä vaihtoehtona pyörittelen pyörän ostamista paikanpäältä mutta mutu-fiiliksellä se varmaan tulee liian kalliiksi ja aikaavieväksi projektiksi. Siitä oma threadinsa täällä.
    Vuokrauskokemuksia ei ole mutta muuta reissukokemusta kyllä siltä mantereelta...

    Seuraavakin reissu tapahtuu kyllä omalla mopolla koska ei se pyörän lennätyskään sinne oo mikään Ameriikan juttu. Lieneekö samoissa hinnoissa kuin se vuokrauskin..

    Linkki tuossa alinna.

    t. pozo

    -04 K 1200 LT

    Amerikan kierros 2006:
    http://finnishcurvecowboys.blogspot.com/

    Amerikan kierros 2010:
    http://finnstoccr3.blogspot.com/

    Amerikan kierros 2011:
    http://finnstoccr2011.blogspot.com/

    Moponparantelukuvia:
    http://picasaweb.google.com/pozoizquierdo
  15. #15
    Oiskos ihan hölmö ajatus ostaa mopo(uusi tai hieman käytetty) ja lähettää määränpäästä suomeen? Suomessa vois sit maksaa verot tai myydä ratapyöräks
  16. #16
    Lainaa (juaalton @ Maalis. 08 2007,11:26) kirjoitti
    Oiskos ihan hölmö ajatus ostaa mopo(uusi tai hieman käytetty) ja lähettää määränpäästä suomeen? Suomessa vois sit maksaa verot tai myydä ratapyöräks *
    No on se siinä mielessä vähän ontuva ajatus, että saattaa sun ostos helposti päätyä sinne ratapyöräosastolle, koska sen jenkkimopon rekisteröinnissä meidän tieliikenteeseen saattaa tulla hankaluuksia.

    Ja taas semmoinen reissupyöräksi sopiva istuu vähän huonosti ratapyöräksi...

    t. pozo

    -04 K 1200 LT

    Amerikan kierros 2006:
    http://finnishcurvecowboys.blogspot.com/

    Amerikan kierros 2010:
    http://finnstoccr3.blogspot.com/

    Amerikan kierros 2011:
    http://finnstoccr2011.blogspot.com/

    Moponparantelukuvia:
    http://picasaweb.google.com/pozoizquierdo
  17. #17
    Lainaa (pozo izquierdo @ Maalis. 08 2007,23:18) kirjoitti
    Lainaa (juaalton @ Maalis. 08 2007,11:26) kirjoitti
    Oiskos ihan hölmö ajatus ostaa mopo(uusi tai hieman käytetty) ja lähettää määränpäästä suomeen? Suomessa vois sit maksaa verot tai myydä ratapyöräks
    No on se siinä mielessä vähän ontuva ajatus, että saattaa sun ostos helposti päätyä sinne ratapyöräosastolle, koska sen jenkkimopon rekisteröinnissä meidän tieliikenteeseen saattaa tulla hankaluuksia.

    Ja taas semmoinen reissupyöräksi sopiva istuu vähän huonosti ratapyöräksi...

    t. pozo

    Ai? onko jenkeistä tuoduilla pyörillä (myynnissä myös suomessa) rekisteröinnin kanssa jotain eroa esim saksasta tuotuihin? Totta on tietysti että 1000gsxr ei ole paras matkapyörä mutta kyllähän tommoset 300km/päivä menee vaikka monkeyllla
  18. #18
    Lainaa (juaalton @ Maalis. 09 2007,10:49) kirjoitti
    Ai? onko jenkeistä tuoduilla pyörillä (myynnissä myös suomessa) rekisteröinnin kanssa jotain eroa esim saksasta tuotuihin? Totta on tietysti että 1000gsxr ei ole paras matkapyörä mutta kyllähän tommoset 300km/päivä menee vaikka monkeyllla *
    Lueppas TÄMÄ topikki
    <p>Teknik sano ryssä kun saranan näki </p>
  19.  
  20. #19
    Vanhentunutta tietoa ehkä, mutta kuitenkin...? Toin itse lokakuussa 2001 muuttopyöränä jenkeistä LT´n. Koska kyseessä oli muuttopyörä ei noiden verojen ja tullien ym maksujen kanssa ollut ongelmia enkä niistä osaa sanoa mitään. Rekisteröinnin kanssa ei myöskään murheita. Katsastuskonttorilla tutkivat noita valmistekilpiä ja siinä kaikki. Kaiketikin homma oli OK koska kyseessä Saksassa valmistettu pyörä jota myydään suht samanlaisena myös Euroopassa. Ainoa mitä kehottivat vaihtamaan oli nuo sivulaukkujen kyljissä olevat heijastimet toisen värisiksi. Maksoihan tuo käynti kyllä kilpineen kaikkineen 790,- fmk
    Vain kuolleet kalat uivat myötävirtaan.